10 bästa recepten för att göra Pumpkin Spice Latte hemma

Säsongen är här! Nu är det dags för pumpkin spice, alltså pumpkin spice latte. PSL, som den eftertraktade drycken förkortas till, är för alltid förknippad med Starbucks. Men det finns många godare och hälsosammare sätt att göra höstens kryddlatte hemma. Vi har hittat tio recept (och några pumpkin spice-relaterade bonusvideor) som alla är baserade på riktig pumpa och kryddblandningar. Lär dig hur du gör Starbucks favorit hemma!

Popcorn bonanza – 18 kreativa popcornrecept för en mysig kväll i soffan

Karamellpopcorn, eller marknadspopcorn som de också kallas, har en lång historia i USA och är ett av landets absoluta favoritsnacks. Med tiden har de krispiga sötsakerna även blivit populära i Sverige. Kombinationen av socker och popcorn går ända tillbaka till 1890-talet, när Cracker Jacks melass-smaksatta, karamelliserade popcorn introducerades. Men det finns många andra söta sätt att njuta av popcorn. Vi har samlat 18 kreativa popcornrecept – från äpplepaj-popcorn till popcorn cheesecake, alla perfekta för fredagsmyset. Medan vi ändå höll på slängde vi också in några salta recept – vad sägs om Butter masala-popcorn eller Spicy pad thai-popcorn?

16 sätt att äta bananskal som kommer överraska dina smaklökar

Släng inte dina bananskal! Du kommer att förvånas över vad du kan göra med de fruktskal du annars kastar i soporna (eller förhoppningsvis på komposten). Att laga mat på detta sätt är inte bara hållbart, utan också nyttigt. Här är 16 aptitretande veganska bananskalsrecept. Lär dig att äta bananskal och komma lite närmare “zero waste”!

16 fantastiska veganska glasspinnar du kan göra hemma – recept

Trött på samma, tråkiga godis från butiken? Vi gör något gott i frysen istället! Isglassar, eller glasspinnar, är frysta godbitar – på en pinne. Vi har hittat 16 mumsiga isglass-recept på YouTube som du enkelt kan göra hemma – Kolla nu!

Fira våffeldagen med 20 lyxiga veganska våffelrecept

Våffeldagen är en svensk tradition som infaller den 25 mars varje år. Våfflor introducerades i Sverige redan på 1600-talet, men hittade sin nuvarande söta form, serverade med sylt och grädde, på 1800-talet.