Krämiga, varma, mjuka, krispiga och härligt kladdiga – kanelbullar kan vara så många saker. Lär dig hur du bakar de bästa veganska kanelbullarna hemma i 16 inspirerande videor. Du kan göra dem utan jäst, glutenfria och till och med helt råa! Vi finkammade YouTube efter de bästa veganska recepten för kanelbullar – såväl i klassisk svensk stil som den amerikanska versionen med glasyr eller färskost-topping.
Sedan 1950-talet har kanelbullar varit en svensk basvara. Bullarna utvecklades troligen på 1920-talet men blev inte populära i Sverige förrän 30 år senare. 1952 kunde man köpa dem på bagerier för 10 öre styck. Idag är kanelbullarna Sveriges mest älskade bakverk och avnjuts på kaféer, på jobbet och naturligtvis hemma.
Den 4 oktober har firats som Kanelbullens dag sedan 1999. Som om vi svenskar behövde fler ursäkter för att proppa i oss ännu fler kanelbullar.
Roligt med alla dessa kanelbullar. Testade en gång att göra kanelbullar med färdig pizzadeg, som man kan köpa i affären för 10 – 20 kr. Snabbt och enkelt men en aning torra kanelbullar…